Razer Diamondback
Der er kommet rigtig mange gode bud på årets julegave-mus på markedet de seneste måneder. Mange firmaer kommer med nye udgaver af kendte mus, men Razer har i år valgt at sende et nyt spændende produkt på markedet, der adskiller sig en del fra de fleste andre gaming mus.

Razer havde stor succes med denne mus for snart en gaming-generation siden. Den sidste udgave af Diamondback-musen fra dengang udkom i 2008, men nu er det så blevet tiden, hvor der skal arbejdes med denne klassiker på ny. Vi er nogle stykker på redaktionen, der sagtens kan huske den gamle mus, dog uden specielle glæder. Men der er sket rigtig meget hos Razer de seneste 7 år og i dag fremstår Razer som en af de mest seriøse producenter på markedet.

Det var faktisk helt tilbage i 2004 at Razer høstede de første priser for musen. De holdt den godt kørende i nogle år, men så var der pludselig mange andre nye produkter der tordnede frem og Diamondback røg i glemmebogen, indtil nu. Det er faktisk lidt sjovt at tage et godt tag om musen, for det er lidt en følelse af 'fortid', hvor der faktisk var flere mus, der havde samme form. Det er en helt anderledes form end vi er vant til i dag. Næsten som om, at musen 'ligger på ryggen' og ikke ulig musens navn; 'ryggen af en diamant'. Det kan måske bedst forklares med, at man føler at man kan 'klemme' denne mus mere end andre. Formen hedder ambidextrous, som betyder, at den er lige egnet til både venstre- og højrehåndede.

Diamondback anno 2015 er selvfølgelig teknologisk en helt anden end sin forgænger. Den er også indlemmet i Chroma-familien med dets herlige farvespil. Musen er knivskarp og lynhurtig og ligger helt i toppen blandt Razsers andre mus, men den helt afgørende forskel er altså, om der er gamere, der kan vænne sig til den meget anderledes form. På vores redaktion var reaktionen meget blandet. Jeg tror faktisk at mange erfarne gamere er ret konservative hvad formen på musen angår, men vi oplevede også, at nogle nærmest følte det som revolutionerende lækkert, at sidde med Diamondback i hånden. I forhold til tidligere er der også kommet nogle fine gummikanter, der gør den mere 'soft'.

Stor ros til Razer for at hive denne klassiker frem i lyset igen. Med en god gang afpudsning, opgradering og finpolering, er det en spændende mus, der nu ligger som et tilbud til Chroma-serien. Det store plus til musen er, at den virkelig adskiller sig fra næsten alle andre med sin form og det er en forskel, der huskes og mærkes. Et rigtig godt aktiv for Razer.
 
KORT OG GODT
Der er ingen tvivl om, at Diamondback er en rigtig potent mus, der imødegår alle de krav som gamerne har til en hurtig og stabil mus. Det er dog en mus man lige skal vænne sig til at holde på, for den ligger meget anderledes i hånden, end andre mus. Nogle bryder sig ikke om denne form, mens andre synes det er en hel åbenbaring. Det er ud fra den gruppe, der får en meget positiv følelse i hånden med Diamondback, vi baserer vores karakter.
 
Score 89%


SPECIFIKATIONER

Udgiver: Razer
Udgivelsesdato: 19.11.2015
Anmeldt af: Thomas Dalberg


SCREENSHOTS

TRAILER