Razer Mamba
Der har været en del snak om Razers nye mus, Mamba, på flere forskellige sociale medier og det er en mus, der er stillet meget store forventninger til. Når man kender Razers standard betyder det, at 'folket' forventer noget ekstraordinært godt. Vores testmus har været i flere forskellige hænder og alle var lige begejstrede. Vi har fået en ny duks i klassen.

Da jeg for første gang så Mamba, stod den ved en maskine, der var forsynet med udelukkende Razer-produkter. Headset, keyboard, mikrofon og Mamba med sin docking-station. Jeg var solgt med det samme. For pokker, hvor så det bare forrygende flot ud, når Chromas farvespil bød sig til. Jeg tror også at det var første gang jeg nogensinde har tænkt, at en docking-station var flot. Lad os lige hurtigt dvæle ved den, for Mambas docking-station tillader, at musen 'sidder' fast', på den. Der kommer så Chroma-lys nærmest neden under docking-stationen, så den fremstår som en usædvanlig flot enhed. Normalt vil man bare gemme den lidt væk, men, som en del af Chroma-universet, er den i stedet en vigtig dekorativ del.

Mamba anno 2015 er en trådløs mus med en virkelig god præcision. Med sine 16.000 DPI er det en hurtig, præcis og træfsikker mus, uanset hvilket spil, man skal bruge den til. Gennem tiderne har mange gamere sværget til, altid at bruge mus MED tråd, når der skal spilles professionelt og det har Razer også imødegået med en Tournament Edition af Mamba, men det er rent faktisk slet ikke nødvendigt. Det er nemlig muligt at sætte 'tråden' fra sin PC til docking stationen, på musen i stedet for, hvor der er lavet nøjagtig plads foran. Når først man sætter ledningen til, bemærker man slet ikke, at det er en tidligere trådløs mus man sidder med. På den måde får man altså begge versioner af musen her.

Mamba tilbyder også at man kan tilpasse 'vægten' på sine primære taster på musen. En 'click force' teknologi. Det betyder at du kan justere hvor meget 'vægt' du skal læge i dit tryk på musen - altså hvor meget kraft, du vil bruge. Vil du være sikker på, at du kun affyrer, når du har et nøjagtigt headshot i CS, kan det være en fordel at skulle bruge lidt ekstra vægt i sit tryk, mens det i andre spil, kan være en fordel, at du næsten kan puste tasten til at klikke. Kigger vi på Tournament Edition, er det også en feature, der ikke er til stede.

Forskellen på denne Mamba og TE er altså, at TE er permanent med tråd og at man ikke kan regulere vægten på tasterne på musen. Til gengæld lyser Razer logoet foran på musen i Chroma-farver på TE, mens den ikke gør det på den anden (mærkeligt nok).

Som markedet er i dag, hvor gamerne tilbydes et hav af produkter, der virkelig er i topklasse, rent kvalitetsmæssigt, er det ofte detaljerne, der får eet produkt til at 'shine' frem for et andet. Razer Mamba er uden sammenligning den mus, der har den lækreste fremtoning, når den præsenteres i det øvrige Chroma-univers. Mamba har en fantastisk præcision og leverer varen for gameren og så kan jeg stadigvæk ikke lade være med at fremhæve docking-stationen, der er et lille stykke 'gamer-kunstværk'.

Mamba, trådløs og med docking station koster i omegnen af 1400 kr., mens Tournament Edition, MED tråd koster ca. 800 kr.
 
KORT OG GODT
Razers nye Mamba-mus bliver stensikkert et hit. Hvad enten man er til den trådløse eller TE-versionen. Vi var særdeles imponeret over helhedsindtrykket og den flot implementerede docking-station, der, for første gang, nærmest bliver et status-symbol for gameren. Musens overlegne præcisision fuldender bedømmelsen, når vi slutter med at kåre Mamba som en ny klassiker.
 
Score 92%


SPECIFIKATIONER

Udgiver: Razer
Udgivelsesdato: 12.11.2015
Genre: Gaming Mus
Anmeldt af: Thomas Dalberg


SCREENSHOTSTRAILER