Netgear Nighthawk X6
Der er rigtig mange routere på markedet, men de færreste 'almindelige mennesker' har ikke spor forstand på, hvad routeren gør for dig. Vi har forsøgt at pille alle tekniske specifikationer ud af Netgears Nighthawk X6 og i stedet udelukkende fokuseret på den ene vigtige ting; gør den en forskel for den almindelige bruger?

Vi kender det sikkert alle sammen. Pludselig er netforbindelsen ekstrem ringe og man irriteres over, at streamede tjenester holder pause hvert tiende sekund. Der er simpelthen for stort pres på 'linjen'. Din kone er i gang med at streame fra Netflix. Sønnen downloader World of Warcraft til sin nye computer og datteren er i gang med at gennemgå alle 101.000 videoer på Youtube af One Direction. Hvis du har siddet i denne situation alt for mange gange, har du sikkert tænkt; "Aldrig mere - livet er for kort til dårlige internetlinjer." Vil du gardere dig mod dette fænomen er luksus-løsningen Nighthawk X6. Smid 2000 kr. efter problemet og det er løst.

Nighthawk X6 har en masse tekniske specifikationer, der ikke sagde mig noget som helst og jeg har derfor forsøgt at forklare, hvad det er, der gør denne router så fremragende. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi ofte er 'udfordrede' på redaktionen, da rigtig mange enheder gerne vil koble på vores netværk. Nighthawk er en trådløs triband router, hvor de fleste andre er dual-band. Det betyder i praksis, at den har tre 'kanaler' at sende på, mod normalt to. Allerede her, får vi en stor fordel. Routeren er bygget op på den måde, at den hele tiden fordeler sine 'klienter' efter at de skal have det bedste resultat. Når der er mere end tre enheder koblet på Nighthawk, begynder routeren at tildele de bedste pladser, alt efter om enheden er hurtig eller langsom, eller om den har et kraftigt eller svagt signal. På denne måde forsøger routeren hele tiden at sørge for, at alle kører med et stabilt og godt signal.

Nighthawk er et imponerende syn, når den står 'udslået'. Der er hele 6 antenner, der kan drejes og vinkles hver især, for den optimale rækkevidde. Med sine 6 'ben' ligner Nighthawk et rumvæsen og indtrykket forstærkes kun, at den stribe af LED-lys der blinker løs på det lange panel. Routeren i brug signalerer i hvert fald, at her arbejdes på højtryk, hvilket der også gør.

Som vi alle ved, kan en sælger tale os fuldstændig ned med smarte specifikationer og flotte testresultater, men når det kommer til stykket, er der kun én ting, der betyder noget; virker den? Med en samlet redaktion i ryggen, kan det kun være et rungende JA. Jeg har prøvet routeren i forskellige sammenhænge og naturligvis kan også denne router udfordres, men der skal rigtig mange enheder til, der alle sammen skal forlange rigtig meget, før det kan mærkes.

Forestiller vi os et hus med far, mor og 4 børn, hvor alle har en computer, en tablet og en mobiltelefon, der skal være online alle sammen samtidig, vil det bringe de fleste routere på overarbejde. Men ikke Nighthawk. Med op til 12 personer i huset døgnet rundt, alle med minimum én enhed online, har vi aldrig haft bedre arbejdsforhold. Rigtig mange tror, det udelukkende handler om at købe en hurtigere og hurtigere forbindelse, men den gør altså ikke alt, hvis systemet er begrænset af 'kanaler' og dårligt fungerende routere. Nighthawk kan derfor varmt anbefales til store familier og mindre kontornetværk, der trænger til en opgradering.
 
KORT OG GODT
Man kan synes at 2000 kr. er mange penge, men for det beløb er det et irriterende problem løst. Endda i meget lang tid. Der er ingen tvivl om, at dit problem kun vil blive større og større, hvis du ikke gør noget ved det, for vi tilbydes konstant bedre kvalitet, der hele tiden tærer på din routers kapacitet. Nighthawk virker og det har givet vores netværk et mærkbart større overskud.
 
Score 90%


SPECIFIKATIONER

Udgivelsesdato: 06.08.2015
Anmeldt af: Thomas Dalberg


SCREENSHOTSTRAILER