Steelseries Apex M800
Når der testes nyt gaming tilbehør, er der altid nogle mærker, man er mere spændte på, end andre. Steelseries tilhører et af de mest populære brands og er kendte for at levere topkvalitet hver gang, så når der kommer nyt fra dem, står vi alle sammen klar.

Vi kipper altid en ekstra gang med flaget, når et dansk produkt dukker op til anmeldelse, hvad enten det er et spil, en film, eller et stykke tilbehør. Det er endda helt seriøst. Vi har et dannebrogsflag man skal vifte med, når der er et dansk produkt i dagens postbunke. Gennem tiden er det dog kommet bag på flere, at det blev fejret, når et Steelseries-produkt ankom. Det er nemlig ikke almen gamer-viden, at Steelseries er et dansk firma. Men det er det og hurra for det, for det er da noget at prale med.

Apex M800 er til gaming og ikke til almindelig dagligdags brug. De mekaniske taster er nemlig en smule specielle i forhold til konkurrenternes, med en ekstra kort 'nedslags-tid', hvilket betyder, at dit tryk registreres ekstremt hurtigt. Det er ikke optimalt i en skrive-situation, men til gengæld super optimalt i heftig gaming, hvor det er et helt andet taste-mønster, vi har brug for. Steelseries får måske kritik for dette, men omvendt er jeg sikker på, at gamere vil være meget taknemmelige, så det i sidste ende kan være et meget profitabelt træk.

Ganske som vi også har set det med f.eks. Razers Chroma, er et af slagpunkterne i Apex M800, at det tilbyder en meget omfatende mulighed for at sammensætte dit backlight-lysshow. 16,8 millioner farver skulle være tilgængelige, ligesom der er pre-installeret en masse forskellige 'mønstre'. F.eks. kan dit keyboard lyse op som det danske flag.

Mens det somme tider kan være en større videnskab at få softwaren til at spille sammen med tilbehøret, er det en ren leg med Apex M800. Her får du et særdeles velfungerende program, med let forståelige tilbud til dig, så du ikke har problemer med at opsætte det, efter dit eget hoved. Det har tidligere været et kritikpunkt overfor Steelseries, men de har bestemt taget ved lære af den kritik.

Steelseries præsenterer også en nyhed med Apex M800 i det såkaldte GameSense. Her bruges lyset i dit tastatur til andet end blot at se blæret ud. Hvis du f.eks. spiller Counter Strike: Global Offence vil du have 3 oplyste rækker på dit tastatur, som viser dig, hvor meget Ammo, HP og Armor du har tilbage. (se hvordan det virker, på vores videoklip til højre). GameSense har potentiale på sigt for pro-gamerne, men lige nu er funktionen mest af alt rettet mod dem, der ikke er vant til 2.000 APM (Actions Per Minute), og dem, der ikke har 12 timer i døgnet til at game. Er du ikke i verdenseliten, kan det være en handy funktion for dig.

Alt i alt sidder vi med et særdeles potent keyboard. Jeg er specielt vild med, at Steelseries har målrettet det til gaming, for det giver nogle ekstra procenter at spille med. Der er rigtig mange fede lignende produkter på markedet i år, men Apex M800 er et af de allerbedste.
 
KORT OG GODT
Apex M800 er det, man kalder er rigtigt gamer-tastatur. Stor fokus på hurtighed og at give spilleren mulighed for at tilpasse sit spil, er gode plusser, som bringer produktet helt i top.
 
Score 87%


SPECIFIKATIONER

Udgiver: Steelseries
Udgivelsesdato: 14.08.2015
Genre: Keyboard
Anmeldt af: Thomas Andersen


SCREENSHOTSTRAILER