Razer Leviathan Mini
Vi var ret imponerede da vi fik lejlighed til at teste Razers første rigtige soundbar, Leviathan, sidste år. Det var en stor og gedigen speaker, der kunne matche de fleste andre mærker, der kostede betydelig mere. Nu er der kommet en ny og mindre udgave og denne 'mini' har vi kigget nærmere på.

Razer har altid imponeret med sine produkter og hidtil har vi ikke set et eneste produkt fra firmaet, der ikke har levet op til vores forventninger. Over de seneste år har Razer spredt sine aktiviteter. Hvor vi tidligere næsten udelukkende kendte Razer som firmaet bag gaming headset og mus, er der i dag langt flere produkter. Sidste år blev vi præsenteret for en rigtig soundbar i Leviathan og her kommer nu en mindre 'efterfølger' i Leviathan Mini.

Razer har primært udgivet sin speaker for at tilbyde god lyd, når man vil høre god musik eller se en god film. Her oplever vi en rigtig dyb og bastant bas i den ene ende af skalaen, mens diskanten, i den anden ende, giver en krystalklar klang. Uanset om det er R&B med Beyonce eller dansk rap med Emil Stabil, er lyden helt perfekt. På Mutanten har vi en mere praktisk tilgang til vores test af hardware, så, da jeg havde muligheden for at råde over en lille gymnastiksal på den lokale skole, fik Leviathan Mini chancen for at bevise sin styrke. Sammen med en gruppe 8-årige piger, der træner springgymnastik, fik Leviathan lov til at stå for diskoteksstemningen. Resultatet var ganske overvældende. Vi står altså med en forholdsvis lille speaker, men ydeevnen er altså stor nok til at blæse en lille gymnastiksal op. Lyden var endda overraskende god, i det store lukkede rum. Jeg var ret imponeret.

Normalt forbinder man ikke denne slags speakere med gaming, men efter at have fanget rumklangen i gymnastiksalen så jeg muligheder. Igen måtte jeg imponeres - og overraskes. Et spil Call of Duty kræver normalt et godt headset for at få nuancerne i lyden med, men Leviathan på højt blus, kunne fylde mit gamer-rum med en virkelig god lyd. En lyd, der fylder hele rummet og ikke kun koncentrerer sig omkring området lige ved speakeren og det betyder, at den er særdeles anvendelig til gaming også. Faktisk vil jeg sige, at Leviathan Mini fungerer lige så godt til gaming som til musik og film. Det er en sjælden oplevelse.

Alt i alt kan man kun blive rigtig glad for denne speaker, der synes at indeholde det hele. Den er meget let at tilkoble og håndtere, så det er et produkt alle kan finde ud af at bruge og som det fremgår af denne anmeldelse, kan den bruges til nærmest alt. Selvom prisen på 1400 kr. ikke tilhører den lavere ende, må Leviathan Mini alligevel være det bedste produkt på markedet lige nu, hvad angår pris og kvalitet.
 
KORT OG GODT
Leviathan Mini ligger på en pris omkring 1400 kr. og til den pris får man skyhøj kvalitet. Det virkelig imponerende er, at den fungerer lige så godt til gaming-lyd og film/musik og det er der ikke ret mange, der gør.
 
Score 88%


SPECIFIKATIONER

Udgiver: Razer
Udgivelsesdato: 25.01.2016
Genre: Speaker
Anmeldt af: Thomas Dalberg


SCREENSHOTSTRAILER