Room
Der er lavet flere interessante film med temaet, hvor en ung kvinde er blevet holdt indespærret af sin kidnapper i et lille værelse. Room er endnu en af slagsen, men også en film der stiller det interessante spørgsmål, om livet efter befrielsen.

Beskrivelse af Room
Room fortæller historien om den livlige 5-årige Jack og hans kærlige og hengivne mor. Hun sørger for, at Jack er glad og tryg og opfostrer ham med omsorg og kærlighed. Hun spiller spil og fortæller historier, som andre mødre ville gøre. Men de lever dog langtfra et normalt liv. For de holdes indespærret i et lokale uden vinduer, som Jacks mors har døbt 'Rummet'. Hun har skabt deres helt egen verden i Rummet, og hun vil gøre alt for, at Jack kan leve meningsfyldt liv. Men Jack er nysgerrig og stiller spørgsmål om deres liv i Rummet. Så hans mors ukuelighed når til sidst bristepunktet, og de udtænker en dristig flugtplan, som bringer dem i kontakt med deres hidtil største udfordring: Den virkelige verden.

Anmeldelse
Personligt har jeg det lidt svært med den type film, der handler om en grusom menneskeskæbne. Jeg skal virkelig være i det rette humør til den type film, for ellers er jeg nødt til at dele dem op i mindre bidder. Sådan havde jeg det også med 'Room', som er en rigtig barsk film. Samtidig er den også dybt rørende og der er ingen tvivl om. at handlingen vil krybe ind under huden på langt de fleste.

Vi finder en ung mor, der har været indespærret i et lille rum i 6 år. Hendes bortfører 'kommer på besøg' flere gange i ugen og kræver sex. Det har resulteret i, at pigen føder en søn i fangenskab og da vi kommer ind i filmen er drengen, Jack, 5 år. Jack har aldrig kendt til anet end de få kvadratmeter, de har til rådighed i rummet og derfor er det herfra, hans virkelighedsopfattelse går. Filmen ses gennem Jacks øjne og undervejs kommer hans tanker til udtryk.

Mange kidnapningsfilm har flugten som den store finale, men det er det ikke i Room. I ca. halvdelen af filmen får vi et indblik i de to hovedpersoners dagligdag og ikke mindst hvor meget moderen gør, for at holde Jack lykkelig. Da Jack aldrig har kendt til andet end deres egen lille verden, tror han ikke, der er andet at opleve. Den anden halvdel af filmen foregår efter deres flugt. Her ser vi, hvor svært det er for dem begge, at tilpasse sig en enorm stor verden. Der er rigtig mange ting der er svære at håndtere. F.eks. ser moderens far kun Jack som et produkt af en voldtægt og ikke som sit barnebarn.

Room er utrolig godt skruet sammen. Mange gange gør det virkelig ondt at følge Jack. På et tidspunkt spørger han moderen om, hvornår de skal tilbage til 'Room', da verden er for stor for ham.
 
KORT OG GODT
Room er en meget følelsesladet film og sådan skal det selvfølgelig være. Man kommer helt ind under huden på moderen og får et unikt indblik i en verden i isolation. Skræmmende historie, især når man ved, at den ikke er blevet til af fri fantasi.
 
Score 80%


SPECIFIKATIONER

Udgiver: Universal
Udgivelsesdato: 25.08.2016
Spilletid: 118 min.
Skuespillere: Brie Larson, Jacob Tremblay, Sean Bridgers
Instruktør: Lenny Abrahamson
Genre: Drama
Rating: Censur 15 år
Anmeldt af: Sebastian Marcano


SCREENSHOTSTRAILER