11.22.63
Man kan ikke undgå at blive en smule spændt på en miniserie der er lavet af Stephen King og J.J. Abrams. Endda med et så spændende tema, som at gå tilbage i tiden for at redde JFK. Men om det også kan lade sig gøre at bruge 7 timer på det projekt, kan måske virke lidt tvivlsomt...

Beskrivelse af 11.22.63
James Franco har hovedrollen som en gymnasielærer, der rejser tilbage i tiden for at forhindre mordet på præsident John F. Kennedy. Denne thriller i otte dele fra J.J. Abrams’ Bad Robot Productions og executive producer/forfatter Bridget Carpenter, der er baseret på Stephen Kings bestseller, leverer neglebidende spænding.

Anmeldelse
Hvad ville du gøre, hvis du kunne rejse tilbage i tiden og ændre en begivenhed? At forhindre mordet på JFK var absolut en mulighed, som mange ville overveje. Især hvis det, at leve 3 år i fortiden, kun ville have taget 30 sekunder, når man kom tilbage til nutiden. Projektet at tage tilbage i tiden og forsøge at redde JFK er temaet i denne glimrende miniserie i 8 afsnit. Vores hovedperson lander i 1960 og skal skabe sig en tilværelse indtil mordet i Dallas. Med sig har han bl.a. en tyk bog med sportsresultater i perioden, så han kan leve af at indgå væddemål og vinde penge (fed plan). Men hvad sker der, når alt man foretager sig kan have indflydelse på fremtiden og når fortiden samtidig forsøger at forhindre dig i at lave disse ændringer? Det er bl.a. disse spørgsmål, der er med til, at man kan holde gejsten oppe i over 7 timer.

Historien er skrevet af Stephen King og så ved vi, at der ligger mange spændende overvejelser bag. En af de mere spændende er, om vi nogensinde har tænkt over, om nutiden ville være bedre, hvis JFK var blevet reddet? Interessant tanke, ikke - det er i hvert fald et scenarie, vi præsenteres for undervejs.

Filmens hovedperson er en almindelig skolelærer, der får en utaknemmelig opgave. Han skal begå sig i samfundet i 3 år, før han kommer frem til den begivenhed, han er sendt tilbage for at forhindre. Undervejs kan han ikke undgå at støde på mennesker og skæbner, han kender fra nutiden og som han føler sig fristet til at hjælpe, ved at ændre på deres fortid. Der knyttes dog også venskaber og der opstår kærlighed og det kan være vældig svært at håndtere, når man kommer fra fremtiden.

11.22.63 er en spændende serie, som overraskede meget positivt. Man bliver holdt i suspence hele tiden og overraskes stort mange gange.
 
KORT OG GODT
Selvom det kan lyde som et langtrukket projekt at skulle igennem 7 timer, er det slet ikke tilfældet. 11.22.63 er rigtig godt skrevet og selvom man kender mange detaljer om filmens finale med mordet på JFK, er det interessant at se, hvad forfatterne tænker, når man vil ændre fortiden.
 
Score 82%


SPECIFIKATIONER

Udgiver: Warner Home Entertainment
Udgivelsesdato: 15.08.2016
Spilletid: 438 min.
Skuespillere: James Franco, Sarah Gadon, Chris Cooper
Genre: Sci-fi, action
Rating: Censur 15 år
Anmeldt af: Sebastian Marcano


SCREENSHOTSTRAILER