Disney Infinity 3.0
Så er den meget længe ventede nye version af det populære Disney Infinity udkommet. Der har været specielt store forventninger til denne, da hele Star Wars-universet skal udgøre grundstammen på pakken. Forventningerne er meget store - en hel verden forventer at blive blæst bagover.

Der hersker næppe tvivl om, at købet af Star Wars vil give Disney nogle unikke muligheder. Også i spilverdenen. Vi ser derfor også, at det nyeste spil i Infinity-serien er bygget op omkring Star Wars og det vil givetvis bare være med til at gøre spillet mere populært. På udgivelsesdagen blev der sendt hele 19 forskellige figurer på gaden og det er en virkelig god start for spillet. Ikke alt er dog Star Wars og den nye film "Inside Out" er repræsenteret med de 5 hovedpersoner, der spiller hver sin følelse i filmen. Derudover er der nogle enkelte figurer fra forskellige sammenhænge og endnu flere bliver udgivet hen over efteråret. Så vidt, så godt.

Hvor de første to spil primært høstede ros for Toy Box delen og selve spildelen var skuffende, har Disney denne gang virkelig taget sig sammen og kan derfor tilbyde mange timers god underholdning med 'rigtig' action-gaming også. Her kæmper vi mod fjender i et fantastisk godt Star Wars miljø med rum-dyster i hurtige fartøjer og slåskampe med lyssværd. Især for den yngre del af målgruppen er der rigtig mange timers udfordring, mens de lidt mere garvede og ældre børn, hurtigere kan kæmpe sig igennem historie-delen.

Trods en god historie-del er det stadigvæk Toy Box, der er det geniale ved Infinity. Man kan have enorm respekt for udviklerholdet, der ramte ind i denne guldåre. Toy Box er forbedret radikalt og tilbyder markant flere udfordringer. Du kan bygge dine egne fantastiske verdener og glæde dig over, at du hele tiden udvikler dine færdigheder. For det er faktisk noget af det allermest givende ved dette spil. At man hele tiden føler og ser, at man får udbytte af hver time der investeres i Toy Box, er virkelig en superb motivationsfaktor.

Selvfølgelig er Disney Infinity også i år i direkte konkurrence med Skylanders, der også kommer i en revolutionerende ny udvikling. Siden sidste år er Nintendos Amiibo-figurer også slået langt mere an og vil også have sin bid af markedet. Endelig er der årets ubekendte, nemlig Lego Dimensions, der også kører på samme koncept med fysiske figurer, der kan bevæge sig ind i spillet. Jeg er dog overbevist om, at Infinitys fanskare og base, vil vokse markant i år. Star Wars er en afgørende faktor, for man må ikke undervurdere, at den rigtig gode action-del i et Star Wars-miljø vil have stor slagkraft.
 
KORT OG GODT
Disney Infinity 3.0 er et fantastisk godt spil. Selvfølgelig, fristes man til at skrive. Toy Box miljøet har udviklet sig til at være noget af det allermest interessante på markedet overhovedet for den yngre målgruppe. De mange nye figurer burde være langt mere interessante for spillerne, end i 2.0, hvor mange af Marvel-figurerne var forholdsvis ukendte. 3.0 er et rigtig stærkt produkt.
 
Score 86%


SPECIFIKATIONER

Udgiver: Disney Interactive
Udgivelsesdato: 29.08.2015
Genre: Børn/familie
Rating: PEGI 7 år
Anmeldt af: Allan Bo


SCREENSHOTS

TRAILER