Mad Max
Mad Max er en titel vi har ventet på i nogle måneder. Det skulle have været udgivet sammen med filmens premiere, men blev ikke klar. Det er måske ikke så dumt, for dette spil r af den slags, hvor de sidste finesser gør forskellen.

Hvis du har set filmen med Mad Max, eller blot traileren til filmen, ved du, at den foregår i en støvet ørken. Et apokalyptisk landskab, der fortæller om en verden, der næsten er forfaldet. Her befinder vi os også i Mad Max-spillet. Hvis du på forhånd havde givet op overfor denne titel fordi det var spil bygget over en film, så giv det lige en chance igen. Mad Max er nemlig en lille perle. Eller nærmere en stor beskidt perle.

Du spiller rollen som Max, der befinder sig i et helvede i Wasteland. Din kamp for at slippe herfra går på, at blive stærkere og stærkere ved upgrades og bygge den seneste krigsmaskine, så du kan besejre dine meget sejlivede fjender. Og dem er der mange af. Til gengæld er du en gudsbenådet slagsbror, du har den rette attitude og så har du en god mekaniker.

Mad Max foe3går i et meget stort sandkassemiljø, hvor du kan køre rundt og sondere terrænet, hvis du gider det. Der er nemlig to hovedbegivenheder i spillet; slåskampe og bil-fights. Begge dele er uden nåde og ofte er de først afsluttede, når blodet sprøjter. Især de mange kampe på fire hjul er sjove. Du er altid alene og oftest mod en flok. Odds er aldrig lige. Til gengæld er din IQ forhåbentlig bedre end computerens, der tit ikke er for smart. Der er rigtig mange gode detaljer med din bil. Du kan f.eks. skyde en harpun af og fange mennesker, som du slæber efter bilen og klasker imod væggene. I dette spil er det en sjov sport.

En af de rigtig fede ting i spillet er det ofte omskiftelige vejr. Du bliver af og til fanget i en sandstorm eller et voldsomt uvejr, hvor sigtbarheden er meget lille, hvilket gør enten din jagt på-, eller flugt fra modstandere mere spændende. Det er også imponerende at se sceneriet i Wasteland, der jo er vores gamle civilisation blot begravet i sand. Pludselig støder du på et kæmpe tankskib, der ligger som en kollonorm rustbunke, eller et udrangeret fly, hvor kun skallen er tilbage. Selv om Wasteland umiddelbart er et råt og goldt miljø, finder man altså hele tiden spændende levn fra tidligere tider, som gør den grafiske del særdeles mere interessant, end man kunne håbe på.

Tempoet i spillet er godt og du kan vælge at søge konflikter det meste af tiden. Hvis du forsøger at gemme dig for længe, skal konflikterne nok opsøge dig. Mad Max er et ret godt spil med god action, der tiltaler de fleste drengerøve, som også elsker GTA, FarCry og andre i samme stil.
 
KORT OG GODT
Mad Max var en positiv overraskelse. Måske mest fordi forventningerne ikke var så store på forhånd. Vi får et rigtig godt actionspil, der ikke vil andet end at underholde - og giver os lov til det. Masser af slåskampe og eksplosioner, men på den gode måde.
 
Score 80%


SPECIFIKATIONER

Udgiver: Warner Bros Games
Udgivelsesdato: 01.09.2015
Genre: Action
Rating: PEGI 16 år
Anmeldt af: Allan Bo


SCREENSHOTS

TRAILER