The Witcher 3:Wild Hunt
Mange PC-spillere har stiftet bekendtskab med The Witcher, for de to første episoder af spillet, er kun kommet til PC. Succesen blev dog så overvældende at en konsolversion selvfølgelig skulle laves - og den sidder vi med nu. Vi kan kun takke for, at spillet blev tilgængelig til PS4.

The Witcher 3 er seriens første optræden på en Playstation-maskine og umiddelbart synes denne type spil også at være bedst placeret på en PC. Til PS4 formår udviklerne ikke desto mindre at præsentere spillet, så man skulle tro, at konsolversioner af RPG-spil er en selvfølge.

Vi spiller rollen som Geralt. En ensom ulv, en mandlig heks - en Witcher. Geralt har en mission. Han skal finde sin gamle kæreste Jennifer, men det er absolut ingen let opgave i en kæmpestor verden, hvor man ikke kan stole på nogen og hvor alle lurer på, om man kan snyde og bedrage til egen fordel. Din opgave er derfor, at indhente informationer fra folk til gengæld for at løse diverse opgaver for dem. En tjeneste for en tjeneste. Som et ægte rollespil skal kunne, er du med til at forme historien med dine valg undervejs. Af og til kommer du til en skillevej i historien, hvor du skal tage stilling til et dilemma og alt efter, hvad du vælger, ændrer spillet karakter.

Geralt befinder sig i en kæmpestor åben fantasiverden. Du kan bevæge dig frit omkring i din jagt efter spor og du bliver ført til store sletter, flotte byer, dystre huler og tætte skove. Du får endda også brug for at lede under vandet og sejle rundt fra sted til sted. Den verden du befinder dig i, er tydeligt præget af mange års krig og de fleste mænd du møder, ser også hærget ud - de fleste med ar i ansigtet.

Du bruger meget tid på at udforske og undersøge en masse ting. Du har en 'witcher-sans' der hjælper dig med at finde vej og guide dig, hvilket er en uundværlig egenskab. Du bliver ofte konfronteret med forskellige modstandere og slåskampe og en stor del af spillet bruges på disse kampe. Geralt er en dygtig kriger og en mester med sit sværd og det er også nødvendigt, når han angribes af drager fra luften og monstre på landjorden. Derudover er de store landskaber også fyldt med farlige dyr, som f.eks. bjørne. Som Witcher har du dog mulighed for at bruge lidt magi og du får nogle fordele. Det er altid rart at kunne sætte sine modstandere i flammer, når du spyer ild fra dine hænder, eller hvad med at lamme dine modstandere med gasser, så du stille og roligt kan hugge dem ned.

Spillet er voldsomt og blodigt med blod og afhuggede lemmer. Noget af det letteste synes f.eks. at være, at hugge hovedet af dine modstandere med et velplaceret sving med dit sværd. Da vi sidder med et spil med en meget flot grafik, bliver du heller ikke ladt i stikken med mangel på detaljer. Naturligvis ses de afgørende hug ofte close up, så blodet næsten løber ned af din skærm.

The Witcher 3: Wild Hunt er klart det hidtil bedste i denne genre til PS4. Det er flot og udfordrer maskinen til sit optimale og alene den frihed du får i spillet, hvor du kan tage afstikkere fra din hovedmission, for at finde hemmelige skatte, er medvirkende til, at der går mange dage, før man viser træthedstegn. Selvom der er en tidligere historik i spillet, er det ikke nødvendigt at have kendskab til de foregående spil. Har du dog det, vil du kunne glæde dig over, at møde andre figurer, du har stiftet bekendtskab med tidligere.
 
KORT OG GODT
Wild Hunt er et fantastisk spil. Man befinder sig i en kæmpestor og imponerende verden, hvor du selv bestemmer, hvad du vil foretage dig. Spillet er dog også voldsomt med afhuggede hoveder og diverse andre lemmer, så det absolut ikke egner sig for den yngre målgruppe.
 
Score 86%


SPECIFIKATIONER

Udgiver: Namco Bandai
Udgivelsesdato: 19.05.2015
Genre: RPG
Rating: PEGI 18 år
Anmeldt af: Allan Bo


SCREENSHOTSTRAILER